1. Licencja
Zakładka Licencja wyświetla szczegółowe informacje o aktywnym planie przypisanym do Twojego urządzenia. Daje też szybki dostęp do zarządzania kontem i subskrypcją w Panelu Klienta oraz pozwala na dezaktywację urządzenia, np. w celu przeniesienia licencji na inny komputer.
Informacje o planie
W górnej części zakładki widoczna jest nazwa aktywnego planu. Nazwa planu odpowiada subskrypcji zakupionej w panelu klienta.
Data ważności licencji
Pod nazwą planu wyświetlana jest data, do kiedy licencja pozostaje aktywna. W przypadku planów bezterminowych w tym miejscu widnieje informacja Bezterminowa.
Limit operacji
Jeśli Twój plan przewiduje limit anonimizacji, w tym wierszu zobaczysz licznik w formacie wykonane / dostępne. Licznik aktualizuje się po każdej anonimizacji. Plany bez limitu nie wyświetlają tej pozycji.
Nazwa urządzenia
Wyświetlana jest nazwa, pod jaką Twoje urządzenie zostało zarejestrowane podczas aktywacji licencji.
Zarządzanie kontem i subskrypcją
Pod informacjami o licencji znajdują się dwa przyciski Zarządzaj, które otwierają Panel Klienta w przeglądarce:
- Konto - otwiera ustawienia profilu, gdzie zmienisz hasło i dane konta.
- Subskrypcja - otwiera sekcję licencji, gdzie możesz zarządzać swoim planem.
Dezaktywacja urządzenia
Przycisk Dezaktywuj urządzenie umożliwia odłączenie bieżącego komputera od licencji. Jest to przydatne, gdy chcesz przenieść licencję na inny komputer lub zwolnić zajęte stanowisko.
Aby dezaktywować urządzenie:
- Przejdź do Ustawienia → Licencja.
- Kliknij przycisk Dezaktywuj urządzenie.
- Potwierdź decyzję w oknie dialogowym.
Po dezaktywacji aplikacja wyświetli ekran aktywacji.
Statusy licencji
W zależności od stanu Twojego konta i płatności, w polu Status możesz zobaczyć jeden z poniższych komunikatów:
| Status | Znaczenie | Co zrobić? |
|---|---|---|
| Aktywna | Licencja działa prawidłowo. | Brak działania wymagane. |
| Problemy z płatnością | Nie powiodło się pobranie należności za bieżący okres. | Opłać zaległość w panelu klienta. |
| Anulowana | Subskrypcja została anulowana, licencja wygaśnie na koniec opłaconego okresu. | Możesz cofnąć anulowanie w panelu klienta lub poczekać na przejście do planu darmowego. |
| Zablokowana | Konto zostało zablokowane przez administratora. | Skontaktuj się z pomocą techniczną lub zmień licencję. |